8 tips om meer water te drinken - Mariska de Vries

Elke dag 2-2,5 liter gemineraliseerd water drinken. Daarmee doe je je lijf écht een plezier.

Omdat uitdroging op een heleboel vlakken een negatief effect heeft. Je kan er hoofdpijn van krijgen, een vermoeid gevoel, verminderde (sport)prestaties, moeite met concentreren…

Maar wat nou als het voor jou best een uitdaging kan zijn om voldoende te drinken?
Lees dan verder voor 8 tips om dat beter voor elkaar te krijgen!

Vanaf onze 30e neemt het gevoel van dorst steeds verder af. Als je dus al dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat en afgaan op je gevoel is in dit geval dus niet heel handig.

Wat kan je dan misschien wel helpen?

1. Start de dag, voordat je ook maar iets anders gaat doen, met 1 of 2 grote glazen (gemineraliseerd) water. In de nacht droog je ook een klein beetje uit doordat je zweet en ademt. Je wordt dus al wakker met een 1-0 achterstand. Door eerst wat te drinken, vul je het tekort aan en stimuleer je gelijk jouw spijsvertering waardoor je ontbijt ook beter opgenomen wordt. Win-Win! 

 

2. Zet een grote fles, karaf of bidon in het zicht. Elke stap die je extra moet doen kan een hobbel op de weg zijn om meer te drinken. De kans dat je water pakt als je het ziet staan is vele malen groter dan dat je het nog uit de kraan moet halen.

3. Koop een toffe (BPA-vrije) bidon of drinkfles en wen je aan dat ding altijd bij je te hebben! Zelf ben ik enorm fan van de thermo Dopper. In de winter perfect voor mijn favo thee (is immers ook water) en in de zomer blijft het water lekker lang koud!

4. En dat brengt me gelijk bij punt 4: varieer! Je hoeft niet per se ALLEEN maar water te drinken, thee mag ook. Maar gemineraliseerde thee is weer minder lekker, dus het beste is wel dat het grootste gedeelte water is.

5. Geef je water een twist: met verse komkommer, citroen, gember, aardbeien…leef jezelf uit en maak er een feestje van!

6. Drink je nu wél veel koffie (wat uitdroogt) en nog niet genoeg water? Start dan eerst eens met een kopje koffie om te wisselen voor eentje met water. En…leer jezelf aan om bij iedere kop koffie en/of glas alcohol ook een glas water te nemen. Zo voorkom je dat je uitdroogt!

7. Eet veel groente (400 gram per dag) en 2 stuks fruit. Deze gezonde voedingsmiddelen zijn naast rijk aan vezels ook nog eens rijk aan vocht en dus op die manier een extra bijdrage aan je vochthuishouding!

8. Vergeet je in alle drukte te drinken? Dan kan een app ook nog helpen of een wekkertje ieder uur. Ook kan het helpen om op een andere manier een ritme te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door te drinken elke keer als je naar de wc gaat, voor en na een vergadering of een kwartier voordat je gaat eten. Jij weet het beste hoe jouw dagen er uit zien en waar je valkuil kan liggen. Door jezelf een nieuw ritme te leren, wordt het vanzelf een nieuw automatisme!

En vergeet niet. Iedere nieuwe gewoonte kost tijd. En in dit geval ook veerkracht van je blaas 🙂

Geloof me dat dat went. Ja, het kan zeker irritant zijn in het begin om vaker te moeten plassen, maar uiteindelijk weegt die korte periode niet op tegen de vele gezondheidsvoordelen die je krijgt als je voldoende (gemineraliseerd) water drinkt!

2 reacties op “8 tips om meer water te drinken”

  1. Wat is gemineraliseerd water? Volgens mij kunnen alleen botten gemineraliseerd zijn door grote hoeveelheden fosfor en calcium. Of bedoelt u gewoon kraanwater?

    1. Hi,
      Ik bedoel hier water, waar je per liter water 0,25 theelepel zeezout aan toe hebt gevoegd.
      Door het zeezout, wat eigenlijk een mineralencomplex is, toe te voegen, heb je gemineraliseerd water.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mariska de Vries draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders