Microbioom test compleet - bij darmklachten

Onze darmen worden ook wel ons “second brain” genoemd. Ze bestaan uit biljoenen neuronen die constant berichten sturen naar andere plekken in ons lichaam, net als onze hersenen doen. Deze signalen bepalen wat we moeten doen, hoe we ons voelen en onze denkwijze.
In onze darmen leven meer dan duizend bacteriestammen die samen zorgen voor een goede afweer en stofwisseling. Hier begint letterlijk en figuurlijk onze gezondheid.

Waarom een microbioom compleet-test?

Ben jij vaak ziek, heb je last van ontstekingen of hooikoorts, buikpijn, misselijkheid, astma, (vaginale) schimmels, allergie, acne, slaapproblemen, een verstoorde stoelgang en/of depressieve gevoelens? Goede kans dat een verstoorde darmflora hier de oorzaak van is.
Je darmen, neus, ogen, longen, huid en urogenitale gebied vormen samen jouw humorale afweersysteem, ofwel het afweersysteem van de slijmvliezen. De grens tussen de “buitenwereld” en de “binnenkant”.
De kwaliteit van dit afweersysteem heeft een goede darmflora als basis. Stress, voedingsfouten, gebrek aan vitamines/mineralen, gebruik van anticonceptie en antibiotica zorgen er allemaal voor dat de darmflora uit balans wordt gebracht waardoor ook de afweerfunctie verminderd.

Met behulp van een aangepast voedingspatroon en gerichte probiotica kan deze weer in balans worden gebracht. Maar doordat er zo’n diversiteit aan stammen is, weet je zonder onderzoek niet welk product juist voor jou geschikt is of waar de precieze oorzaak zit van jouw klachten. Deze microbioom compleet-test geeft in een persoonlijk rapport precies aan waar de oorzaak van jouw klachten zit en geeft advies welke producten juist geschikt zijn voor jou, om er voor te zorgen dat jouw darmen en daarmee immuunsysteem weer optimaal gaan functioneren.

Er worden zo’n 250 parameters bekeken die je inzicht geven in de diversiteit en aanwezigheid van de diverse bacteriestammen. Ook kunnen ziekmakers als parasieten en schimmels worden gedetecteerd en krijg je inzicht in jouw verteringscapaciteit, de weerbaarheid van jouw darmwand (en daarmee o.a. de mogelijke aanwezigheid van voedingsintoleranties en mogelijk aanwezige ontstekingen.
Daarnaast wordt er gekeken naar de aanwezigheid van histamine en of er sprake is van een zogenaamde “leaky gut” waardoor heel specifiek voedingsadvies mogelijk is.

Microbioomtest bij ziekte
De samenstelling van de bacteriële flora staat in nauw verband met iemands gezondheid. Daarom is het ook mogelijk om een zieke te behandelen door veranderingen in het intestinale microbioom te stimuleren, m.b.v. voedingsfactoren of prebiotica, om een evenwicht tussen stammen en soorten te bereiken of doelgericht tekorten van belangrijke bacteriesoorten op te heffen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: obesitas, metabool syndroom, darmontstekingen, darmtumoren, darmkanker, artritis, autisme en alzheimer

De uitslag en maatwerkadvies van deze test is altijd onderdeel van het eenmalige orthomoleculaire voedingsadvies, of het 3 maanden coachings- en voedingstraject.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK

Na de bestelling van een van bovenstaande adviesvormen, kan je aanvullend deze test toevoegen aan jouw winkelmandje. Na betaling krijg je van mij een testkit thuis gestuurd waar je op een maandag-, dinsdag- of woensdag de test zelf afneemt door 2 buisjes te vullen met ontlasting.
Deze doe je zelf op de brievenbus en vervolgens ontvang ik 2 weken later de uitslag, die we combineren met de intake om vanuit daar direct aan de slag te kunnen.

De kosten van dit onderzoek bedragen 290,-

Mariska de Vries draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders