Vitamine bepaling

Vitamines zijn net als mineralen stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid, normale groei en ontwikkeling. Ze vormen hulpstoffen bij energieproductie en ontgifting en zijn daarom essentieel om in voldoende mate binnen te krijgen middels voeding, daar het lichaam zelf zeer beperkt vitamines kan aanmaken.

Waarom vitamine bepaling?

Vitamines (en mineralen) vormen essentiele co-factoren (ofwel hulpstoffen) bij energieproductie, ontgifting, herstel en immuunwerking. Vitaminetekorten kunnen zich op tal van manieren uiten. Een aantal voorbeelden zijn:

  • energiegebrek
  • langzaam (wond)herstel
  • krampen
  • verminderde weerbaarheid
  • acne en ontstoken huid
  • rode, glimmende of ontstoken tong
  • gescheurde mondhoeken/neusvleugels/oorlellen

Zeker als je op zoek bent naar meer energie, veel stress ervaart of je je herkent in een van bovenstaande kenmerken, is het zinvol om te onderzoeken of je ook daadwerkelijk tekorten hebt. Omdat je met alleen voeding, dit niet makkelijk herstelt.

Een vitaminebeeldbepaling geeft je niet alleen een helder inzicht in jouw vitaminestatus, maar helpt ook in het vormen van maatwerkadvies over welke suppletie specifiek voor jou zinvol zijn om te gebruiken (en in welke dosering/voor welke periode) om er voor te zorgen dat jij weer optimaal in je energie kan zitten.

De waardes die worden onderzocht zijn B12, B6, foliumzuur, Q10 en vitamine D.

Goed om te weten is dat artsen andere onderwaardes hanteren dan orthomoleculair therapeuten. Artsen kijken naar wat minimaal nodig is om NIET ZIEK te worden. Orthomoleculair therapeuten kijken naar waardes welke minimaal nodig zijn voor OPTIMALE VITALITEIT. Heb je daarom wellicht ook waardes die je via de huisarts hebt opgevraagd, dan is het goed om de daadwerkelijke cijfers te weten (in plaats van goed/niet goed) om dit in perspectief te kunnen zetten.

De uitslag en maatwerkadvies van deze test is altijd onderdeel van het eenmalige orthomoleculaire voedingsadvies, of het 3 maanden coachings- en voedingstraject.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK

Na de bestelling van een van bovenstaande adviesvormen, kan je aanvullend deze test toevoegen aan jouw winkelmandje. Vervolgens krijg je van mij een testkit toegezonden en een prikpunt toegewezen alwaar je op afspraak bloed kan laten afnemen. Twee weken later krijg ik dan de uitslag, welke ik mee zal nemen tijdens de intake/in het persoonlijke advies incl. passende supplementen.

De kosten van dit onderzoek bedragen 115,-

Voorbeeldrapport
Mariska de Vries draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders