
Zoals je misschien inmiddels wel door hebt, ben ik erg enthousiast over dit “vloeibare goud”.
Wat maakt nou dat bottenbouillon zo goed voor je is?
Door de botten langdurig op lage temperatuur te verwarmen, onttrek je de bouwstoffen die er in opgeslagen zitten. Kenmerkend voor een goede bottenbouillon is dat deze haast zo dik als pudding is wanneer je het in de koelkast bewaard. Dat komt door de gelatine. En daarvoor is het weer belangrijk dat je dus botten kiest van goede kwaliteit, zoals die van de Schotsehooglanders.nl.
Ook is de bouillon rijk aan aminozuren (ofwel kleine eiwitjes); zo heb je glutamine die ondersteunt in een gezonde darmwand en daarnaast nog een heel scala aan andere die samenwerken in een goed functionerend immuunsysteem, soepele gewrichten en het opbouwen van spieren.
Wat kan ik allemaal met de bouillon maken?
De bottenbouillon zelf kun je natuurlijk gewoon zo drinken, maar je kan het ook heel goed gebruiken als basis voor andere zelfgemaakte soepen met verse groente of als basis voor een saus. Ook kan je bijvoorbeeld stamppotten nog smakelijker maken door de groentes niet te koken in water, maar (deels) in bouillon. Of wat dacht je van een heerlijke curry met een basis van bottenbouillon?
Kortom: de mogelijkheden zijn eigenlijk talloos!
Ben jij enthousiast geworden en heb je zin om zelf aan de slag te gaan?
Dan kan je nu hieronder 4 recepten downloaden van een basis bouillon én 3 variaties daarop.
Geniet er van!